Crossfit Under vårt tak

Tillbaka

Vi har länge pratat om Crossfit här Under vårt tak och att vi verkligen borde börja med detta, det verkar oerhört roligt och skulle passar vårt sätt att tänka och leva. Men det har liksom aldrig blivit av, än det ena och än det andra har kommit i vägen. Fast nu på min födelsedag fick jag en introduktionskurs i Crossfit av Jenny, så roligt och vilken underbar present! Tack älskling!
 
Men Jenny då? Jo hon är redan anmäld till en Bootcamp i Augusti, framöver blir det träning ihop!
 
Jag är egentligen inte mycket för att träna och vill ofta ha det väldigt lätt, ser mina egna springturer i skogen som en lek och njuter av själva upplevelsen, helheten. Att kunna komma ut i naturen, springa på stranden, höra fågelkvitter, känna de mjuka och tassande stegen mot stigarna. Alla intryck, allt har sin charm och det viktiga kanske inte är själva träningen i sig utan vad man får ut av det, glädjen man känner och energin som det ger – fast det är väl precis det som är att träna, eller leka…
 
Igår var det så dags för första tillfället. Jag som tidigare aldrig tränat på ”gym” eller liknande sedan skoltiden för typ 25 år sedan (!) skulle nu med Personlig Tränare börja Crossfit. Spännande, roligt och nervöst. Med höga förväntningar åkte jag till Crossfit Västkusten för att inleda min nya ”karriär” och det var precis så roligt, intensivt och träningsvärksframkallande som många beskrivit det! Riktigt bra!
 
Blev väl bemött, fick en enkel genomgång och uppvärmning, sedan massa praktiska övningar som avslutades med en WOD, äntligen så kan också jag slänga mig med massa Crossfit förkortningar! Kan meddela att, stretching till trots, så är mina armar helt funktionslösa idag. Till och med svårt att skriva detta inlägg, skulle lyfta ned ett glas från överskåpet på morgonen och det var ett helt företag… Lite armhävningar och min kropp lägger av! Okej, då har jag alltså lite att jobba på!
 
Funktionell träning, kroppen som redskap och intensitet – det finns inget att klaga på! Jag ser absolut fram emot nästa tillfälle, känner att det kommer bli spännande.
 
Magnus