4 aug 2014

Coleslaw på grönkål

Sent i våras sådde vi grönkål i våra odlingslådor i hopp om att det skulle ge en härlig skörd, och oj vad det har vuxit! Man blir så glad och lycklig av egenodlade grönsaker, när det dessutom lyckas så fint och man får en stor skörd blir man lite extra tacksam. Grönkålen verkade verkligen trivas i våra små odlingslådor, de riktig tog över och hängde över kanterna, roligt! Naturens kraft är fantastisk.

Nu är det dags att börja skörda och vi njuter av varje tillfälle som vi äter av vår egenodlade grönkål. Grönkålen är inte bara vacker att titta på eller tillaga på olika sätt utan innehåller bl.a. massor av härlig C-vitamin, A-vitamin och E-vitamin. Kul när man kan få i sig så mycket nyttigheter från sin egen lilla odlingstäppa och extra kul när man vet att det är helt ekologiskt och inte minsta lilla konstighet – direkt från jord till bord.

Grönkål är verkligen en toppenfin vara som man kan göra så mycket med, självklart smaker grönkålen jättegott att äta som den är men det går att laga en hel del på grönkål. Här är lite tips: Grönkålschips, Julig grönkålssallad och Grön smoothie med Crunch. Njutbart, nyttigt och enkelt att göra!

Här om dagen lagade vi en härlig Coleslaw på Grönkål när vi hade en av våra fina grillkvällar denna underbara sommar. Den var supergod och går lätt att förbereda i god tid innan. Bekvämt och precis så man vill ha det. Denna Coleslaw passar fint till kött, fisk och mycket annat!

Så tveka inte utan Njut av härlig Coleslaw på Grönkål du också!

För recept och hur man går tillväga titta in i Paleoskafferiet. Länk till Coleslaw på Grönkål hittar du här.

Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo matblogg Sverige paleoblogg recept odla

mm

undervarttak 5 augusti, 2014 09:36 - Svara

Tack Marja

Är så gott och Grönkålen är verkligen fin nu, härligt!

Magnus & Jenny

MariaMonika 6 augusti, 2014 20:34 - Svara

Hej!! Jag har just hittat er via Nillas kitchen som jag hittade i sin tur på http://enaningomyoga.blogspot.com/ och jag är redan kär i er hemsida och blogg!! Exakt allt ni beskriver om vad som är nyttigt och hälsosamt att äta och sättet att leva på är just vad jag själv “predikar”! Här lär jag hämta massor med inspiration! Jag har en son med autism, mjölkproteinöverkänslig därtill så jag lagar därefter. Är mycket intresserad av mat och ett hälsosamt liv!
Tack, vi ses 🙂

mm

undervarttak 8 augusti, 2014 19:06 - Svara

Hej Monika

Välkommen in Under vårt tak! Ren och naturlig mat är fantastiskt – tack för dina fina ord om vår sida.

Magnus & Jenny

Baka Basvara Benbuljong Bokrecension Digital Nomad Dryck efterrätt Fasta Föreläsning Glass Glutenfri Gästinlägg husgeråd Hälsa IBS Jul kakor Kokbok Kost Kostrådgivning Kosttillskott LCHF Lek långkok Mat näringsupptag Paleo Paleo 30 dagar Paleohelg Paleokokbok Paleolivsstil Paleotips påsk Ren & Naturlig Mat Smoothie Springa Till kaffet Tips Träning Vegetariskt Vila lite Vår kokbok Whole30 Yoga YouTube