Coleslaw på grönkål

Tillbaka

Coleslaw på grönkål

Sent i våras sådde vi grönkål i våra odlingslådor i hopp om att det skulle ge en härlig skörd, och oj vad det har vuxit! Man blir så glad och lycklig av egenodlade grönsaker, när det dessutom lyckas så fint och man får en stor skörd blir man lite extra tacksam. Grönkålen verkade verkligen trivas i våra små odlingslådor, de riktig tog över och hängde över kanterna, roligt! Naturens kraft är fantastisk.

Nu är det dags att börja skörda och vi njuter av varje tillfälle som vi äter av vår egenodlade grönkål. Grönkålen är inte bara vacker att titta på eller tillaga på olika sätt utan innehåller bl.a. massor av härlig C-vitamin, A-vitamin och E-vitamin. Kul när man kan få i sig så mycket nyttigheter från sin egen lilla odlingstäppa och extra kul när man vet att det är helt ekologiskt och inte minsta lilla konstighet – direkt från jord till bord.

Grönkål är verkligen en toppenfin vara som man kan göra så mycket med, självklart smaker grönkålen jättegott att äta som den är men det går att laga en hel del på grönkål. Här är lite tips: Grönkålschips, Julig grönkålssallad och Grön smoothie med Crunch. Njutbart, nyttigt och enkelt att göra!

Här om dagen lagade vi en härlig Coleslaw på Grönkål när vi hade en av våra fina grillkvällar denna underbara sommar. Den var supergod och går lätt att förbereda i god tid innan. Bekvämt och precis så man vill ha det. Denna Coleslaw passar fint till kött, fisk och mycket annat!

Så tveka inte utan Njut av härlig Coleslaw på Grönkål du också!

För recept och hur man går tillväga titta in i Paleoskafferiet. Länk till Coleslaw på Grönkål hittar du här.

Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo matblogg Sverige paleoblogg recept odla