Cashewglass med vanilj

Tillbaka
Cashewglass i en bunke med sked

Cashewglass med vanilj

En varm och härlig sommardag, under hösten när man tänder ljus och bakar en god paj eller tillsammans med en kladdig Chokladtårta. Ja, tillfällena är många då man kan njuta av denna goda Cashewglass med vanilj.

Inlägget innehåller annonslänkar.

Glass

Tycker du att det är svårt att hitta god Paleovänlig glass? Det finns några sorters raw glass som kan köpas i utvalda butiker och en del sorters sorbet men urvalet är mycket begränsat.

Om man har en bakomliggande problematik och absolut inte kan äta mejeriprodukter och vill undvika så mycket tillsatser som möjlig så kan det bli svårt. Man kan nu hitta glass gjord på mandelmjölk i butiken men de innehåller tyvärr så mycket annat som man vill undvika.

Att göra egen glass eller sorbet är alls inte svårt. I Paleoskafferiet kan du hitta recept på bl.a. Bananglass, Hallonsorbet och Mango och limesorbet med mynta. Så enkelt och gott!

Att använda Cashewnötter [shoppingcarticon] som bas i raw glass är vanligt och något vi nu testat att göra själva.

Vi har längtat efter att kunna sleva upp lite god vaniljglass till jordgubbarna eller pajen. Men nu behöver vi inte längta mer.

Cashewglass och jordgubbar

Att göra glass utan glassmaskin

Måste man ha en glassmaskin för att gör glass? Nej, det behövs inte men att ha en bra mixer [shoppingcarticon] underlättar då man vill att glassmeten ska vara så slät som möjligt innan man fryser den.

Om man har en halvdan mixer men ändå vill göra glass, hur gör man då? Jo, då går det bra att mixa så slätt det går i mixern och sedan mixa med en stavmixer på slutet så den blir riktigt slät. Vad gör man inte för lite god glass!

Frysa och frysa igen

En ”vanlig” glass gjord på grädde är det inga problem att frysa om flera gånger utan att den blir isig eller hård. Kanske beror det även till viss del på någon smart tillsats som eventuellt fixar detta.

Cashewglass är som godast om den enbart varit fryst en gång men den går absolut att frysa om igen om man önskar.

Den är också hårdare när den är frusen och bör tas upp ca 15 minuter innan den ska avnjutas. Hur lång tid det tar för den att bli ”ätbar” beror ju också på vad man använder för form/bunke att frysa in sin Cashewglass i.

Cashewglass serverat i ett  glass med glassbunken bredvid

Recept

Gör nu egen god Cashewglass med vanilj, låt dig väl smaka och Njut!

Receptet hittar du i vår digitala receptbank Paleoskafferiet. Här hittar du receptet på Cashewglass med vanilj.

Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo hälsa nyttig mejerifritt laktosfri laktosfritt hemmagjord matglädje Sverige hälsosam matlagning godis hälsoblogg matblogg glutenfritt