9 aug 2016

Blåbärspannkaka

Blåbär detta lilla fantastiska bär som går att laga så mycket gott av men som nog trots allt smakar allra bäst när man avnjuter det direkt från tuvan i skogen.

Blåbärsminnen

Många fina minnen från barndomens blåbärsutflykter väcks till liv av den härliga smaken och gör att man nästan känner sig som barn på nytt.

Och kanske spelas en smått romantisk bild från barnvisan om Mors lille Olle som mötte björnen när han plockade blåbär upp framför ögonen.

Blåbär och pannkaka

Vi avnjuter oftast blåbär precis som de är, om vi har turen helt nyplockade eller annars upptinade från frysen. Blåbär är jättegott att servera till sin Paleokokosgröt, Chiapudding eller sina Busenkla Bananplättar.

Att Pannkaka och bär är härligt tillsammans tycker nog de flesta av oss och denna Blåbärspannkaka med  smak av vanilj, kardemumma och mandel kommer inte göra dig besviken!

Och vem vet kanske för den dina tankar till din barndom och Mors lille Olle…

Recept

För recept och hur du går tillväga titta in i Paleoskafferiet. Länk till vår Blåbärspannkaka hittar du här.

Paleo så gott och så enkelt
Jenny & Magnus glutenfri glutenfritt mejerifri mejerifritt paleo paleorecept

Paulina 1 september, 2016 18:03 - Svara

Hej på er!
Jag hittade eran sida för ungefär ett år sedan och blev intresserad. Ni har jättebra och inspirerande idéer! 🙂
Då sötsaker alltid varit en svaghet i mitt liv och jag en dag insåg att “Nej nu räcker det” när jag tittade på vågen, bestämde jag mig för att testa Paleo dieten. Jag började i mars med en strikt Paleo diet och gick på tre månader ner 15 kg. Sedan i juni har jag bestämt mig för att börja äta bröd och mejeriprodukter lite smått igen för att undvika att framkalla både glutenintolerans och laktosintolerans. Men godis, kakor och glass blir det no more! ( om det inte är Paleo vill säga 😉 ) Mycket tack vare eran sida!

Hälsningar,
Paulina

mm

undervarttak 21 september, 2016 11:32 - Svara

Så glada vi blir Paulina, tack snälla för dina fina ord och ärligt att Paleokosten har gett dig så mycket bra!

Magnus & Jenny

Baka Basvara Benbuljong Bokrecension Digital Nomad Dryck efterrätt Fasta Föreläsning Glass Glutenfri Gästinlägg husgeråd Hälsa IBS Jul kakor Kokbok Kost Kostrådgivning Kosttillskott LCHF Lek långkok Marinad Mat Nyhetsbrev Paleo Paleo 30 dagar Paleohelg Paleokokbok Paleolivsstil Paleoskafferiet påsk Ren & Naturlig Mat Springa Till kaffet Tips Träning Vegetariskt Vila lite Vår kokbok Whole30 Yoga YouTube