Birgitta Höglund

Tillbaka

Birgitta Höglund

När vi startade vår blogg Under vårt tak så var Birgitta Höglund en av de första personerna som vi fick fin kontakt med och detta har under åren utvecklats och fördjupats. Nu är hon med på vår kommande Paleohelg den 13-14 maj 2017 och vi är så tacksamma för detta.

Birgitta kommer bland annat att bjuda på provsmakning av sin egenkokade kycklingbuljong, vilket serveras från en Wonderbag, och sina frökex som hon tagit fram i samarbete med Huså samt tala om långkok och dela med sig av tips och idéer kring detta.

Om du är nyfiken på helgen och kanske skulle vilja anmäla dig så klicka här för mer information.

Naturlig mat

Birgitta driver den mycket uppskattade bloggen ”Birgitta Höglunds Mat”. Här delar hon med sig av fantastiska recept, sitt liv och sin hälsoresa – hur hon med ren och naturlig mat lyckats äta sig bort från ohälsa.

Recepten är baserade på rena och naturliga råvaror och hon har precis samma grundtanke som vi, att ödmjukt och personligt skapa goda recept som ger hälsa.

Hon har givit ut ett flertal böcker inom LCHF och även Paleo, dessutom har Birgitta en ny bok på gång. Läs mer om hennes tidigare böcker samt kommande på hennes blogg ”Birgitta Höglunds mat”.

En presentation av Birgitta:

Birgitta jobbade under 18 år som kock på många olika restauranger. En ryggskada satte stopp för karriären och sedan följde många år med svåra besvär från skadan. Det blev steloperation av ryggen och så småningom utvecklades fibromyalgi, med problem som värk och trötthet.

Birgitta har alltid varit nyfiken på alternativa behandlingsmetoder och kom in på det spår som lett henne till det smärtfria och aktiva liv hon kan leva idag. Det spåret var Maten.

En glutenfri kost med få kolhydrater, rejält med naturligt fett, stor variation av grönsaker och fina proteinkällor har gett henne orken tillbaka.

Det har lett till en ny karriär som matskribent. Idag driver Birgitta en populär matblogg, Birgitta Höglunds mat, och har fått tre kokböcker utgivna. De är alla översatta till engelska.

En fjärde bok, nu tillsammans med Lars-Erik Litsfeldt, är planerad till hösten 2017. (foto på Birgitta av Mikael Eriksson)

Hoppas att ni alla klickar er in till Birgitta´s sida och finner massa fin inspiration och att ni blir extra lockade till att boka in er till vår Paleohelg den 13-14 maj 2017!

Väl mött!
Jenny & Magnus paleomöte långkok crockpot benbuljong buljong Paleoblogg