Återkoppling Paleo30dagar

Tillbaka

Återkoppling Paleo30dagar

Tidigare i veckan så avslutade vi vår Hälsoutmaning Paleo30dagar som pågick under april månad.

Det har varit en fin och bra utmaning med många deltagare som har uppnått stora hälsovinster, bra viktnedgångar, mer energi, slutat med värktabletter, fått bukt med eksem och fått en upplevelse som faktiskt förändrat livet.

Vi vill gärna dela med oss av några av de breven vi fått in nu när utmaningen avslutats. Så, här kommer det första:

Hej Magnus och Jenny

Stort tack till er för de här 30 dagarna!

Vilken härlig utmaning det har varit!

Även om det idag är sista dagen på utmaningen, så kommer jag att fortsätta äta och leva Paleo, fast kanske inte lika strikt. Jag känner mig så mycket starkare, friskare och piggare nu. Att jag dessutom tappade ca 7 kg på dessa 30 dagar (från 67 till 60) är fin bonus. Min man säger att han märker skillnad på mitt humör sedan jag började med Paleo, att jag är mer harmonisk. Jag tror att det beror mycket på att min blodsockernivå är stabil nu.

Jag hade hört talas om Paleo tidigare, och varit intresserad av att testa. Dock kände jag att jag inte hade kunskapen för att göra det fullt ut själv. När några vänner gick med i utmaningen i Februari och berättade om Under vårt tak och hur bra de mådde nu så kände jag att detta vill jag också testa. Det ångrar jag inte.

Så mycket bra information man fick i första brevet, med menyer och inköpslistor och träningsprogram.

Att vi dessutom fått så många infobrev under resans gång har varit toppen. Jag har även mailat ett par gånger när jag haft frågor och fått svar jättesnabbt.

En annan rolig sak är att min man hakat på också, han som varit skeptisk till all mat som inte är svensk husmanskost. Han älskar Paleomaten och har nu börjat köpa ekologiskt och läser innehållsförteckningen på alla förpackningar han köper. Att han tappat 6 kg under tiden är han ju också nöjd över (så tillsammans har vi tappat 13 kg på 30 dagar!). Han upplever också att han sover mycket bättre sedan vi började med Paleo.

Vi har så trevligt när vi planerar och lagar maten tillsammans och vi har insett att det är så lätt (och mycket godare) att göra egna kryddblandningar och egen majonnäs t.ex.

Så igen, tusen tack för 30 roliga, inspirerande (och ibland lite jobbiga) dagar.

Ni får gärna använda texten i det här brevet om ni vill.

Stor kram

Linda

Avlutande tankar

En strikt Paleokost kan göra riktigt stora förändringar på enbart 30 dagar och om man kämpar med kost kan man nå fantastiska resultat.

Ren och naturlig mat ger kroppen förutsättningar att fungera precis på det sättet som den är biologiskt anpassad för att fungera och detta gör att alla celler och hormoner i kroppen jobbar för DIG istället för att kämpa med problem som en ”modern” kost kan skapa.

Nästkommande Hälsoutmaning Paleo30dagar kommer vi att starta till hösten – bara att skicka ett mail till oss på info@undervarttak.se och skriva att du är nyfiken på Paleo30dagar om du vill att vi lägger upp dig på vår ”bevakningslista”, då skickar vi automatiskt ut information om utmaningen i god tid innan starten till höstens omgång.

Tack snälla Linda för ditt fina brev och för att vi får använda texten i våra medier. Ta hand om dig och stort lycka till framöver.

Paleo så gott och så enkelt!
Magnus & Jenny

PS. Titta gärna in på vår Facebookgrupp och vårt Instagramkonto för mängder av andra tips och mycket matinspiration! Missa inte heller vårt nyhetsbrev Grottpost, mer info här.