Alkoholfri Paleo Lingonglögg

Tillbaka

Nu närmar vi oss tider med mycket ljus, gemenskap och glöggmys. Härliga stunder som vi inte gärna vill vara utan, men hur gör man då för att kunna njuta av dessa stunder helt Paleo?

Glöggen man köper i den vanliga butiken är proppad med socker och andra icke Paleovänliga tillsatser som man vill vara utan. Till i år har vi här ”Under vårt tak” tagit fram två bra alternativ till den ”vanliga” glöggen. De är helt utan tillsatser och sockret som finns i glöggen är helt naturlig eller sötat med honung. Dessutom är de helt alkoholfria så att hela familjen både små och stora kan njuta tillsammans av samma härliga glögg.

Den första glöggen är denna ljuvliga lingonglögg som är gjord på Lingon nektar från Öster Övsjö Gård i Jämtland. ”Nektarn innehåller kallpressade lingon, källvatten och honung. Den är helt utan tillsatser och konserveringsmedel. Honungen, vattnet och bären kommer från Jämtlands friska natur”. Vi har sedan smaksatt den med härliga kryddor med smak av glögg och jul, helt underbart! Lingon nektarn kan du köpa på systembolaget men kan i vissa butiker vara en beställningsvara (nr 98006).

Den andra glöggen är en Äpplemustglögg och receptet till den hittar du här.

Njut av Paleoglögg i advent och jul du också!

Servera glöggen tillsammans med skållad mandel och russin. Gott tilltugg till glöggen är Kryddiga nötter, Baconlindade dadlar och Paleopepparkakor med Fikonsmör.

För recept och hur du går tillväga titta in i Paleoskafferiet. Länk till Alkoholfri Paleo Lingonglögg hittar du här.

Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus