12 gratis energigivare

Tillbaka
Jobba framför en skärm dagarna i ända...

12 gratis energigivare

Små och enkla energigivare som finns helt gratis runt omkring oss redo att användas. Kanske kan några av dessa energikällor vara toppen för just dig!

Ta en stund för dig själv, slappna av och låt oss ge dig några idéer som kommer att kunna ge en extra dos av härlig energi! För i en värld som ibland kan vara stressig och hektisk är det kanske viktigare än någonsin att vi prioriterar vårt eget välbefinnande och lugn.

För det är ju inte konstigt att man kan känna sig lite trött och tom på energi med tanke på alla intryck och måsten som kan finnas i vardagen.

Men vi vill alltså pusha lite extra för små energigivare vilka du enkelt kan ta till för att bli piggare och få mer energi.

Energigivare

Små, helt gratis, energigivare att göra i vardagen som kan ha en stor effekt.

Frisk luft: Att andas in frisk luft ger en känsla av uppfriskning och vitalitet. Gå utomhus eller öppna fönstret för att släppa in den friska luften i ditt hem.

Sol: Solen är en naturlig energikälla som kan lyfta ditt humör och dessutom ge dig en extra dos av D-vitamin. Ta dig tid att njuta av solens strålar och låt dem fylla dig med livsglädje.

Solen är en energigivare

Vila lite: Ibland behöver vi ta en paus och ge våra kroppar och sinnen chansen till att vila och återhämta sig. Ge dig själv tillstånd att koppla av och få återhämtning.

Skratta: Skratt är verkligen fantastisk för själen. Skoja, lek och skratta med vänner eller titta på något roligt som får dig att dra på smilbanden. Skratt sprider glädje och energi i hela kroppen.

Lyssna på musik: Musik är en universell energigivare som kan påverka vårt humör och väcka positiva känslor. Lyssna på dina favoritlåtar och låt musiken ta dig till en plats av glädje och inspiration.

Att lyssna på sin favoritmusik är verkligen en energigivare

Lära något nytt: Att utmana sig själv genom att lära sig något nytt ger en känsla av tillfredsställelse och energi. Upptäcka nya ämnen, färdigheter eller intressen som stimulerar din nyfikenhet.

Umgås med vänner: Social interaktion är en viktig energikälla för många och djupt rotat i oss människor. Att umgås med vänner ger glädje, stöd och energi. Träffa nära och kära, dela skratt och skapa minnen tillsammans.

Läsa en bok: Att förlora sig själv i en bok kan vara som en resa till en annan värld. Läsning ger avkoppling, kunskap och inspiration. Välj en bok som intresserar dig och ger möjligheten att släppa vardagens stress och låta fantasin flöda fritt.

Vara kreativ: Att uttrycka sig genom kreativa aktiviteter så som till exempel måleri, skrivande, trädgårdsarbeten eller hantverk ger en känsla av flow och energi. Utforska din kreativitet och låt idéerna flöda.

Naturlig rörelse: Kroppens naturliga behov av rörelse kan tillfredsställas genom en mängd olika aktiviteter. Dansa, promenera, cykla, simma eller vad det nu kan vara som passar dig bäst. Rörelse frigör endorfiner och ger en känsla av välbefinnande och energi.

Alla energigivare får dig att hoppa upp ur sängen

Vara i naturen: Att spendera tid utomhus, kanske passa på att jorda, och vara i naturen är alltid en energigivande upplevelse. Njut av lugnet, skönheten och fridfullheten i naturen och fyll på med energi.

Meditera: Att meditera ger en möjlighet att lugna sinnet och finna inre frid. Med bara några minuter av stillhet och fokuserad andning kan du återfå energi och skapa balans.

Och grunden till all energi

Detta är bara några av alla energigivare som finns helt gratis runt omkring oss. Du kanske har något som ger dig extra energi och som du vill dela med dig av? Skriv gärna till oss på info@undervarttak.se och berätta!

Och vårt lilla hjärtebarn, här Under vårt tak, som ger massor av härlig energi är såklart ren och naturlig mat.

Att äta en ren och naturlig mat ger din kropp de bästa byggstenarna för att fungera optimalt, näringsrika råvaror ger dig energi och näring på djupet och är alltid grunden till en riktigt god hälsa.

Avslutande ord

Vi hoppas att dessa tips och tankar får dig till att längta efter att utforska dem själv. Kom ihåg, det är med många små steg som vi tar oss långt, och genom att välja att fylla våra liv med positiv energi kan vi skapa välbefinnande och harmoni i vardagen.

Var rädd om dig och låt energin flöda!

 

Signaturbild för Under vårt tak