Vårt Bibliotek

En Paleobok i bokhyllan – Ja tack!

I Under vårt tak´s Bibliotek kan du finna alla de böcker som vi rekommenderar inom Paleo kosten och Paleolivsstilen. Det finns ett stort och fint utbud och det kommer fler och fler på Svenska!

Titel: Birgitta Höglunds bästa grilltips

Författaren Birgitta Höglund ger i denna boken sina bästa grilltips, recepten är både LCHF- och Paleovänliga. Birgitta är en fantastisk kock som älskar att inspirera med sina recept. Hon är dessutom en stor förebild för oss och en fantastisk fin vän, i denna kokboken har vi fått skriva förord vilket är en stor ära.
 
Länk till boken Birgitta Höglunds bästa grilltips (hos Bokus.se)
Länk till boken Birgitta Höglunds bästa grilltips (hos Adlibris.se)

Titel: Påskglädje & Vårljus

Mini P och VFörfattare Jenny & Magnus Andersson och det är även vi som finns bakom denna blogg, Under vårt tak. Vi har nu sammanställt vår andra receptsamling i en PDF och det är 18 härliga recept för att fira in Påsken lite extra och välkomna Våren! Allt helt fritt från gluten (spannmål) och mejeriprodukter, underbart goda recept med allt från smårätter till buffébordet till fantastiska grytor och smarriga efterrätter. Läs mer på länken nedan!
 
Länk till receptsamlingen Påskglädje & Vårljus

Titel: Adventsmys & Glöggfest

Författare Jenny & Magnus Andersson och det är även vi som finns bakom denna blogg, Under vårt tak. Vi har nu sammanställt vår första receptsamling i en PDF och det är 15 härliga recept för just ditt Adventsmys eller din Glöggfest! Allt helt fritt från gluten (spannmål) och mejeriprodukter, nu blir adventstiden ännu mysigare. Läs mer på länken nedan!
 
Länk till receptsamlingen Adventsmys & Glöggfest

Titel: Jonas Paleokök

jonas-paleokokFörfattaren Jonas Lundgren är professionell kock och har nu givit ut en Paleokokbok, fantastiskt kul. Kokboken är fylld men underbara recept och både text och bilder lockar till att laga mat! Jonas skriver om Nordisk Paleo vilket för honom innebär lite mejeriprodukter i vissa recept och att han äter enligt en nordisk säsong. Jonas Paleokök är en mycket välskriven och fin Paleokokbok som varmt rekommenderas – fylld av inspiration!

Länk till boken Jonas Paleokök (hos Bokus.se)
Länk till boken Jonas Paleokök  (hos Adlibris.se)

Titel: Food pharmacy : en berättelse om tarmfloror, snälla bakterier, forskning och antiinflammatorisk mat

Food pharmacyFörfattare Mia Clase och Lina Nertby Aurell driver bloggen Food pharmacy och har alltså även skrivit boken med samma namn. På ett roligt sätt skriver de om onda och goda tarmbakterier, inflammationshämmande kost, tarmflora och vetenskapliga studier. Boken kan verkligen rekommenderas!

Länk till boken Food pharmacy : en berättelse om tarmfloror, snälla bakterier, forskning och antiinflammatorisk mat (hos Bokus.se)
Länk till boken Food pharmacy : en berättelse om tarmfloror, snälla bakterier, forskning och antiinflammatorisk mat  (hos Adlibris.se)

Titel: Autoimmun kokbok – Läkande Paleokost

Autoimmun kokbok - Läkande PaleokostFörfattarna Cecilia Nisbet Nilsson och Karl Hultén presenterar här en väldigt viktig kokbok för att läka kroppen, det finns så många människor i Sverige som går och lider helt i onödan – kosten har en fantastisk hälsoeffekt. Med fina och tydliga recept blir man guidad genom alla måltider man behöver. Boken inleds även med att båda författarna beskriver sina egna hälsoresor och går sedan över på att beskriva “Det autoimmuna protokollet”.
 
Länk till boken Autoimmun kokbok (hos Bokus.se)
Länk till boken Autoimmun kokbok (hos Adlibris.se)

Titel: Kraftprovet

Kraftprovet - Jakten på vår glömda kunskap om styrka och uthållighetFörfattaren Christopher McDougalls har kommit ut med en “uppföljare” till sin succébok Born to run (läs om denna längre ner). Med boken Kraftprovet får vi följa med i historiska händelser där människor agerat med extraordinära krafter – som om det vore det mest naturliga. Detta blandas med Christoper´s egen resa och hans sökande, finns det övermänniskor som kan göra det där extra eller är det så att vi ALLA har det inom oss… När man läste boken “born to run” vill man bara ut på en springtur, nu vill man också ut och prova sina krafter. Tror bestämt att han har gjort ännu en succébok!
 
Länk till boken Kraftprovet (hos Bokus.se)
Länk till boken Kraftprovet  (hos Adlibris.se)

Titel: Annikas Paleokök

Annikas paleokökFörfattaren Annika Sjöö har tidigare gett ut träningsböcker och även en självbiografi, men nu kommer alltså Paleokokboken. Det är en fin och bra kokbok med många enkla och goda recept. Annika är ingen nybörjare vad gäller Paleo, hon har länge skrivit om detta på sin träningsblogg. Vi pushar gärna lite extra för denna bok då vi själva är med på ett litet hörn och skriver om vår hälsoresa med Paleo.
 
Länk till boken Annikas Paleokök (hos Bokus.se)
Länk till boken Annikas Paleokök (hos Adlibris.se)

Titel: Långkok för LCHF och Paleo

Långkok för LCHF och PaleoFörfattaren Birgitta Höglund har arbetat som kock under 18 år och äter själv en LCHF/Paleo kost vilket har gett henne stora hälsovinster. Hon har samma grundtankar som oss om att mat ska vara ren och naturlig, ekologisk och gärna närproducerad. Kosthållningen är en livsstil och inte en tillfällig diet, det finns enorma hälsofördelar med att äta enligt Paleo. Birgitta har givit ut flera LCHF böcker och utöver sitt författarskap så driver även hon en LCHF blogg, Birgitta Höglunds mat.
 
OBS! Boken är slutsåld på svenska men finns på engelska!
 
Länk till boken Långkok för LCHF och Paleo (hos amazon.com)

Titel: Stenålderskost – Paleo kokbok för moderna människor

Stenalderskost paleo kokbok för moderna människorFörfattaren, den danska stjärnkocken, Thomas Rode Andersen`s Paleokokbok är väldigt snyggt gjord på alla sätt och inspirerar direkt till att börja laga mat! Thomas börjar med att berätta sin historia, helt enkelt varför han började med Stenålderskost och även Crossfit – en del i boken handlar dessutom om just Crossfit. Recepten är uppdelade på alla olika mål som kan tänkas under en dag. Frukost, huvudrätter, smårätter, tillbehör och så vidare. Väldigt välgjorda recept och fantastiskt läckra bilder är ett genomgående tema i boken. Man blir indragen och engagerad, en kokbok som verkligen skapar inspiration.
 
Länk till boken Stenålderskost – Paleo kokboken för moderna människor (hos Bokus.se)
Länk till boken Stenålderskost – Paleo kokboken för moderna människor (hos Adlibris.se)

Titel: Paleo – Stenålderskost (The Paleo Solution)

Paleo stenålderskostFörfattaren Robb Wolf är en “superkändis” inom Paleo- och Crossfitvärlden. Alla som är nyfikna på Paleo och hur man kan leva ett hälsosammare liv spring och köp denna bok. Robb skriv lättförklarat och nyfiket, väldigt inspirerande och bra.
 
Länk till boken Paleo – Stenålderskost (hos Bokus.se)
Länk till boken Paleo – Stenålderskost (hos Adlibris.se)

Titel: Paleo Maten och motionen din kropp är byggd för

Paleo maten och motionen din kropp är byggd förFörfattarna Erik Wallsten och Thomas Wahlström skriver om Paleolivsstilen. Det beskrivs på ett utförligt och tydligt sätt, dessutom finns det en tvåveckors menyplan i boken.
 
Länk till boken Paleo Maten och motionen din kropp är byggd för (hos Bokus.se)
Länk till boken Paleo Maten och motionen din kropp är byggd för (hos Adlibris.se)

Titel: Born to run – Jakten på löpningens själ

Born to run - Jakten på löpningens själFörfattaren Christopher McDougalls har genom sin bok Born to run fått en internationell bestseller! När man läser boken vill man bara sparka av sig skorna och ge sig ut på en springtur. Direkt, här och nu. Precis så är känslan, man blir helt uppslukad av berättelsen och friheten som den minimalistiska löpningen ger! Köp och läs nu!
 
Länk till boken Born to run – Jakten på löpningens själ (hos Bokus.se)
Länk till boken Born to run – Jakten på löpningens själ (hos Adlibris.se)

Titel: Matrevolutionen ät dig frisk med riktig mat

Matrevolutionen ät dig frisk med riktig matFörfattaren Andreas Eenfeldt har skrivit denna fina och väl underbyggda bok, med ett lätt språk och ett informativt innehåll. Det är inte en ren Paleobok men den passar ändå otroligt bra in i Vårt Bibliotek över Paleoböcker då den tar upp viktiga aspekter kring vår mat och vad den gör med oss. Ren och naturlig mat ligger i fokus och det är i grund och botten vad allt handlar om. Andreas driver även den otroligt fina bloggen Kostdoktorn.se, en av de största hälsobloggarna i Sverige!
 
Länk till boken Matrevolutionen ät dig frisk med riktig mat (hos Bokus.se)
Länk till boken Matrevolutionen ät dig frisk med riktig mat (hos Adlibris.se) OBS pocket

Titel: Gnisselzonen

GnisselzonenFörfattaren Anna Hallén har skrivit flera böcker, hon föreläser och syns flitigt i olika paneler på TV. Nu har hon gett ut boken Gnisselzonen som beskriver gråzonen mellan hälsa och sjukdom. Sjukvården hittar inga fel men man har värk, magproblem, trötthet och det är både tärande och svårt. Läs boken och få helt nya insikter.
 
Länk till boken Gnisselzonen (hos Bokus.se)
Länk till boken Gnisselzonen (hos Adlibris.se)

Titel: Ett sötare blod

Ett sotare blodFörfattaren Ann Fernholm är vetenskapsjournalisten som granskar våra svenska kostråd, här skriver hon om vad sockret gör i våra kroppar. Sockerberoende, fetma, inflammationer och allvarliga sjukdomar alla bottnar i vår konsumtion av socker.
 
Länk till boken Ett sötare blod (hos Bokus.se)
Länk till boken Ett sötare blod (hos Adlibris.se)

Titel: Det sötaste vi har

Det sotaste vi harFörfattaren Ann Fernholm skriver denna gång om barn och socker, man skulle kunna kalla det för uppföljaren till boken “Ett sötare liv”. Det är hemskt att läsa om vad socker faktiskt gör med våra kroppar och kanske ännu hemskare att vi ger våra barn socker…
 
Länk till boken Det sötaste vi har (hos Bokus.se)
Länk till boken Det sötaste vi har (hos Adlibris.se)

Titel: Smakäventyret : att lära små barn äta mat

smakaventyret att lara sma barn ata matFörfattaren Ann Fernholm har här skrivit en bok till alla nyblivna föräldrar, nu ligger vikten på att lära barn smaka på riktig mat. Redan vid två års ålder så sätts “begränsningar” in i vad barn vill smaka på och de har fått en uppfattning om vad de vill och INTE vill äta, så ge dig ut på smakäventyr med ditt barn redan från de att barnet börjar äta mat.
 
Länk till boken Smakäventyret : att lära små barn äta mat (hos Bokus.se)
Länk till boken Smakäventyret : att lära små barn äta mat (hos Adlibris.se)

Titel: Hormonbibeln

HormonbibelnFörfattaren Martina Johansson beskriver noggrant i denna bok om hur cellerna ständigt kommunicerar med varandra och reglerar hormonnivån. Hormonerna styr ALLT!
 
Länk till boken Hormonbibeln (hos Bokus.se)
Länk till boken Hormonbibeln (hos Adlibris.se)
 
Mycket nöje!
Magnus & Jenny