25 mar 2013

Långkok på lamm

Lamm är något som många tycker hör Påsken till. Magnus äter gärna lamm medans Jenny ofta väljer något annat. För hur många gånger Jenny än testar så tycker hon att det smakar kofta. Många säger att hon bara haft otur och att köttet hanterats fel men…

Har dock vid ett tillfälle ätit gott lammkött och det var när vi var i Holland för några år sedan. Då serverades det grillad lammfilé och den var underbart mör och god.

Så vi bestämde oss trots allt att tillaga lammstek, dels för att utmana Jenny´s koftsmakande smaklökar och dels för att bjuda lammälskande Magnus på något gott! Och gissa om vår förvåning! Det smakade inte alls kofta!! Köttet var så mört och gott!

Receptet fanns i en bok som Jenny köpte för något år sedan som heter Ugnsstek på franska – en härlig kokbok med massa spännande ugnsrätter och en del långkok. Man får inspireras av härliga rätter av nöt, fläsk, fågel, fisk, lamm, kalv och vilt en bok vi varmt kan rekommenderar trots att allt inte är Paleo.

För recept och hur du går tillväga titta in i Paleoskafferiet. Klickbar länk till Långkok på lamm hittar du här.

Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo

24 mar 2013

Att göra parmakorgar av parmaskinka och fylla dem med olika röror eller andra läckerheter är en perfekt förrätt eller enkelt tillbehör på buffébordet.
 
Nu närmar sig Påsk och vad passar då inte bättre än att fylla parmakorgarna med en krämig makrillsröra.
 
Vi lovar dig att rätten kommer läska alla sinnen!
 
För recept och hur du går tillväga titta in i Paleoskafferiet.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus

24 mar 2013

För ett tag sedan hittade jag ett jätte smarrigt recept på en kladdkaka hos Cilla och kände att detta måste jag testa. Jag bytte ut honungen mot kokossocker och tog 10 dadlar istället för 7 eftersom jag använde mig av en mindre sort men annars så följde jag receptet. Resultatet blev jättegott!!
 
Såg till min glädje att även Åsa – fyscoachen tagit del av ungefär samma recept på kladdkakan och lagt ut receptet på sin blogg i fredags, ibland är cybervärlden liten. Gå gärna in på Åsas blogg och låt dig inspireras av hennes goda recept.
 
Nästa vecka är det Påsk och de senaste veckorna har idéerna på olika Påskrecept snurrat i mitt huvud och bland annat så har tankarna snuddat vid olika Påsktårterecept. Jag kom och tänka på kladdkakan och kände att den ville jag vidareutveckla med goda tillbehör och resultatet blev en fyllig och kladdig chokladtårta med mangokräm och ingefärsgrädde.
 
Chokladtårta
Passar perfekt till kaffet i Påsk eller när som helst under året när du vill ha något extra festligt!
 
För recept och hur du går tillväga titta in i Paleoskafferiet.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus

20 mar 2013

Pannkakor är härligt och något vi gärna äter titt som tätt här Under vårt tak. Både till frukost, lunch, mellanmål och ibland även middag.
 
I Paleoskafferiet kan du hitta recept på både Bananpannkaka och Fläskpannkaka som du enkelt gör i ugnen eller Busenkla Bananplättar som passar perfekt att ha med sig på picknicken. Om du vill lyxa till det lite extra så måste du testa våra Pannkaksringar med äpple, sååå goda!!!
 
Ja det märks kanske att vi gärna äter pannkakor av olika slag. Det är både gott och enkelt att göra, dessutom brukar de älskas av både små och stora.
 
En variant av Pannkakor som vi gjort ofta den senaste tiden är dessa supergoda Banan och kokospannkakor som är smaksatta med en gnutta äkta vanilj. Mums!
 
Så Njut av Pannkakor du också. Lägg upp på fat och ät Pannkakorna precis som de är eller tillsammans med lite frukt och bär. Om man vill lyxa till det lite extra kan man även ta en klick vispad kokosmjölk till.
 
För recept och hur du går tillväga titta in i Paleoskafferiet.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus

18 mar 2013

Paleoskafferiets Kanelbullar

Klappa takten alla bagarbarn, Bullfest, bullfest hela da´n.
Vetemjöl från livets grottekvarn, Bullfest, bullfest hela da´n.
Vi är alla glada bagarbarn, Bullfest, bullfest hela da´n.
Slå på stort det har vi alltid gjort, så det är bullfest, bullfest hela da´n.

Text av: Ulf Peder Olrog

Visst känner vi igen texten, den om alla glada bagarbarn som frossar i bullar med vetemjöl från livets grottekvarn….

I dag är vi många som kan titta tillbaka och känna att det kanske blev lite många bullar och att vetemjöl kanske inte alls kommer från livets grottekvarn utan snarare får livets gottekvarn och att vi inte alls mår så bra som visan utlovar, de bidrar både till uppsvälda magar och ett otroligt sockerberoende….

Men visst vi ÄLSKAR bullar!

Så vad gör man när man inte äter spannmål och undviker raffinerat socker? Jo man gör det Paleostyle!

Vi har tidigare delat med oss av Våra Kanelbullar a la Paleo vilka är mycket goda men något kladdiga att baka ut så nu har vi omarbetat receptet och fått en mycket mer lättarbetad bulldeg som ger fantastiska bullar.

Om du känner igen receptet så är det samma bulldeg som till våra Paleolussekatter och man kan med fördel även använda degen när man bakar vår Kaffelängd med äpple och kanel och Våra Paleo Semlor.

För recept och hur du går tillväga titta in i Paleoskafferiet. Länk till Paleoskafferiets kanelbullar hittar du här.

Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus kanel kanelbulle kanelbullens dag Paleo paleorecept bulle bullar

Baka Basvara Benbuljong Bokrecension Digital Nomad Dryck efterrätt Fasta Föreläsning Glass Glutenfri Gästinlägg Hälsa IBS Jul kakor Kokbok Kost Kostrådgivning Kosttillskott LCHF Lek långkok Marinad Mat Nyhetsbrev Paleo Paleo 30 dagar Paleohelg Paleokokbok Paleolivsstil Paleoskafferiet påsk Ren & Naturlig Mat Springa Tips Träning Vegetariskt Vila lite Viltkött Vår kokbok Whole30 Yoga YouTube Ätbara insekter