18 mar 2013

Paleoskafferiets Kanelbullar

Klappa takten alla bagarbarn, Bullfest, bullfest hela da´n.
Vetemjöl från livets grottekvarn, Bullfest, bullfest hela da´n.
Vi är alla glada bagarbarn, Bullfest, bullfest hela da´n.
Slå på stort det har vi alltid gjort, så det är bullfest, bullfest hela da´n.

Text av: Ulf Peder Olrog

Visst känner vi igen texten, den om alla glada bagarbarn som frossar i bullar med vetemjöl från livets grottekvarn….

I dag är vi många som kan titta tillbaka och känna att det kanske blev lite många bullar och att vetemjöl kanske inte alls kommer från livets grottekvarn utan snarare får livets gottekvarn och att vi inte alls mår så bra som visan utlovar, de bidrar både till uppsvälda magar och ett otroligt sockerberoende….

Men visst vi ÄLSKAR bullar!

Så vad gör man när man inte äter spannmål och undviker raffinerat socker? Jo man gör det Paleostyle!

Vi har tidigare delat med oss av Våra Kanelbullar a la Paleo vilka är mycket goda men något kladdiga att baka ut så nu har vi omarbetat receptet och fått en mycket mer lättarbetad bulldeg som ger fantastiska bullar.

Om du känner igen receptet så är det samma bulldeg som till våra Paleolussekatter och man kan med fördel även använda degen när man bakar vår Kaffelängd med äpple och kanel och Våra Paleo Semlor.

För recept och hur du går tillväga titta in i Paleoskafferiet. Länk till Paleoskafferiets kanelbullar hittar du här.

Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus kanel kanelbulle kanelbullens dag Paleo paleorecept bulle bullar

17 mar 2013

Inspiration är både glädje och lycka och dessutom ger den motivation till att ta ytterligare steg framåt, framåt in i det okända – bortom komfortzonen som ibland är allt för bekväm och hämmande! Inspiration kan betyda oerhört mycket kanske till och med mer än man själv tror, speciellt där och då man får den – utvecklingen av den kan resultera i en oväntad och fantastisk resa i livet och sinnet!
Mini
 
Rena och naturliga råvaror är det som i början inspirera oss till att laga mat enligt Paleo, hälsoeffekterna som följer med kosten är fantastiska och har gjort att vi inspirerats till att ihärdigt fortsatt! Att varje dag få må bra och fungera enligt de bästa av förutsättningar är en otrolig förmån – en förmån som är uppnåbar genom att laga mat från grunden på just rena och naturliga råvaror, så enkelt är det faktiskt! Paleo kost gör en så stor skillnad i det dagliga livet att man ofta blir förvånad över hur gott man äter och hur mycket energi man får. Otaliga är också de “vittnesmål” från personer som gjort en Paleo 30 dagarsutmaning vilka beskriver inte bara den viktnedgång och det energitillskott som erhållits utan också hur de fått en bättre fungerande mage, bättre sömn, gladare och jämnare humör. Ja listan kan göras lång på den inspiration som kosten ger!
 
Under den tiden som vi skrivit vår blogg har den vuxit (mer än vi någonsin vågade tro och hoppas på) och blivit mer och mer inriktad på ren Paleo. Vi märker ett otroligt stort intresse och en fantastisk uppfriskande nyfikenhet på våra inlägg och recept (alla recepten är samlade under Paleoskafferiet)! Många skriver kommentarer och skickar mail till oss och det är både glädjande och inspirerande – fortsätt med detta då det är vår verkligt stora motivation till att göra ett bättre, lättare och godare liv för oss själva och er läsare! Att få sprida kunskap om Paleo är något vi brinner för och den respons man får betyder mycket och är alltid välkommen!
 
Att denna morgon starta upp datorn och svara på olika inlägg och frågor samt “slötitta” på vår statistik visade sig vara lite annorlunda än det vanligen är. Den fina Paleobloggen Strictly Paleo…ish hade nämligen gjort ett alldeles underbart inlägg med vårt recept på Rosa äppelmos med ingefära, själva receptet är inte det stora utan den smått fantastiska texten som leder fram till receptet. För det första var det underbart värmande att få läsa texten och att den sedan så uppenbart beskriver flera av våra tankar med bloggen “Under vårt tak” var en stor bekräftelse och vi blir båda djupt rörda! En inspiration “grand de lux”! Gå gärna in och läs receptet från Strictly Paleo…ish och när du ändå är där så titta runt på denna fina och inspirerande blogg skriven helt på engelska av en svensk kille!
 
Inspiration kan komma från så många håll och betyda så mycket, hitta din inspiration och ta stora steg framåt i livet. Att ha någon eller något att inspireras av, smått eller litet, kan ge avgörande skillnader i livet. Personer, texter och upplevelser som inspirerar till att våga och göra nya saker är oerhört värdefulla. Vi snubblade in på Paleo för snart tre år sedan, startade vår blogg för 1,5 år sedan och har nu en av de största Paleobloggarna i Sverige och med detta följer helt nya kontakter och livsöden som aldrig hade visats för oss utan denna blogg!
 
Små saker kan göra stora skillnader, våga låt dig inspireras och se vart det kan ta dig!
 
Magnus & Jenny

12 mar 2013

Strikt Paleoräkpaj

Skaldjur är fantastiskt gott och denna underbara Paleoräkpaj, som inte bara var förföriskt god utan även vacker att titta på, är inget undantag. Pajen passar lika väl till fest eller när du vill sätta en lite extra guldkant på vardagen. Servera räkpajen tillsammans med en fräsch sallad eller varför inte duka upp till en pajbuffé och servera den tillsammans med många andra härliga pajer, perfekt när man är många.

Ät och Njut av Underbar Strikt Paleoräkpaj!

För recept och hur du går tillväga titta in i Paleoskafferiet. Länk till Strikt Paleoräkpaj hittar du här.

Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus räkor räkpaj recept Paleo paleorecept Sverige skaldjur

10 mar 2013

Sötpotatis är något som vi börjat använda mer och mer här Under vårt tak. Tidigare har vi delat med oss av ett recept på en underbart god Hummus med sötpotatis och morot som är ett fantastiskt tillbehör vid t.ex. sommarens alla grillkvällar!
 
Något som är jättegott och väldigt enkelt är att ugnsbaka sötpotatisen precis som man gör med vanlig bakpotatis och ha som tillbehör till köttet, fisken, kycklingen eller salladen.
 
En smakrik olivolja med färskpressad vitlök och havssalt som du ringlar över den varma sötpotatisen gör njutningen total!
 
För recept och hur du går tillväga titta in i Paleoskafferiet. Länk till Ugnsbakad Sötpotatis hittar du här.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus

5 mar 2013

Man skulle kunna säga att jag är lite “besatt” av mat och då framför allt Paleomat! När jag ser ett recept eller ser goda råvaror så inspireras jag till att göra om eller ändra på det ena eller andra sättet så det blir Paleo.
 
Jag älskar matprogram på teven och framför allt, just nu, Sveriges mästerkock men andra mat och bak program från andra delar av världen fascinerar mig. På nätet finns det fantastiskt många fina bloggar från hela världen som bara längtar efter att bli upptäckta både Paleobloggar och andra inspirerande matbloggar.
 
Man hittar ett recept som inspirerar och ibland testar man det rakt av men för det mesta så anpassar man det och gör det till sitt eget.
 
Så var det med receptet på dessa goda Pannkaksringar med äpple som jag hittade inspirationen till på den fantastiska bloggen http://www.foodrenegade.com/ som har sunda värderingar och spännande recept.
 
Låt dig inspireras!
 
För recept och hur du går tillväga titta in i Paleoskafferiet.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus

Baka Basvara Benbuljong Bokrecension CookEat Digital Nomad Dryck efterrätt Fasta Föreläsning Glass Glutenfri Gästinlägg Hälsa IBS Jul Kokbok Kost Kostrådgivning Kosttillskott LCHF Lek långkok Marinad Mat Nyhetsbrev Paleo Paleo 30 dagar Paleohelg Paleokokbok Paleolivsstil Paleoskafferiet påsk Ren & Naturlig Mat Springa Squatty Potty Tips Träning Vegetariskt Vila lite Viltkött Vår kokbok Whole30 Yoga Ätbara insekter