25 okt 2019

Stekpanna en köpguide

Söker du den bästa stekpanna som tänkas kan till ditt kök? Helt rätt. Det ska vara enkelt och roligt att laga mat och rätt stekpanna underlättar matlagningen och vardagslivet.

Att ha roligt i köket kan också vara bästa kryddan till en god och näringsrik måltid!

Inlägget innehåller annonslänkar.

Ett av de kanske mest använda köksredskapen kan vara stekpannan. Ska man satsa lite extra pengar på något så är det just redskap som används mycket i vardagen.

Vårt absolut bästa köp till köket är utan tvekan stekpannan De Buyer, en stekpanna i kolstål som är fantastiskt bra och mångsidig. Vi kompletterar denna med en hederlig gammal gjutjärnspanna samt en GreenPan.

Alla har sina användningsområden, de fungerar bra och underlättar vid olika typer av rätter och matlagning.

  1. De Buyer – bäst och mångsidig!
  2. Gjutjärnspanna – billigare och robust!
  3. GreenPan – enkel smidig och lätt att sköta om!

En liten köpguide för din nya stekpanna

Vad är bäst och hur bör man tänka inför ett köp! Det kan vara svårt att reda ut vad man egentligen vill ha för en stekpanna. Det är en djungeln av alla olika modeller som finns att välja på.

Att ställa sig några enkla frågor kan underlätta och leda fram till rätt köp.

Användarvänlig stekpanna

En stekpanna som är lätt att använda är en panna som kommer användas mer. Detta kommer underlätta både din matlagning och din vardag. Du kan spara väldigt mycket tid att använda rätt redskap i köket, vilket är viktigt och betydelsefullt.

Det är som sagt mycket att tänka på och man kan läsa massor utav ”Bäst i test” rapporter innan man bestämmer sig. MEN vårt bästa tips för en stekpanna är alltid: Tänk på hur just du kommer använda pannan.

annons för kokböcker PaleoVi är alla olika och har lite olika preferenser när det gäller köksredskap. Med detta sagt så finns det dock en del saker som kan vara bra att veta och tänka på innan man kanske gör ett köp, speciellt om man funderar på dyrare modeller.

Rubriken – Användarvänlig stekpanna – beskriver faktiskt vad vi skulle säga är grundläggande för alla stekpannor. Att köpa en panna man trivs med som kommer användas mycket är alltid en bra investering. För en stekpanna är just detta, en investering i ditt kök.

En användarvänlig stekpanna kommer underlätta på många sätt, självklart vid själva matlagningen men även vid t.ex. rengöring och förvaring.

Vad ska man titta på vid köp av en stekpanna?

Så, vilken information kan vara bra att ha inför ett köp. Hur är det med kvalitén och vad ska man undersöka?

Som vi nämnde ovan så är det första man behöver tänka på hur man själv använder stekpannan i köket. För att ge en tydlighet och kanske lite svar i olika funderingar man kan ha inför att köpa en stekpanna så har vi sammanställt en köpguide för ditt köp av en stekpanna i form av lite olika frågeställningar.

Vad lagar du för mat?

Tänk efter vad du lagar för mat och vilka husgeråd du då använder, kanske är det mest kastruller och ugnsformar. Om det är så satsar man sannolikt inte på någon dyr och exklusiv variant av stekpanna utan någon som är enkel att hantera och kräver minimalt med jobb.

Lagar du mycket och ofta mat i stekpannan så kan det verkligen vara värt att satsa mer pengar samt titta på specialmodeller och sannolikt även flera olika varianter. En stekpanna med extra höga kanter, med handtag som tål ugnen, mindre eller större diameter eller olika material och beläggningar.
Vet man hur man lagar mat hemma så är det så mycket enklare att hitta en eller kanske flera modeller som passar bra.

Hur ofta använder du din stekpanna?

Är det varje dag eller bara några gånger i månaden. Hur frekvent du använder din stekpanna i matlagningen kan även ha betydelse för dels hur mycket pengar du vill använda för att köpa en ny samt dels för vilken sort du väljer.

Använder man pannan ofta så vill man sannolikt ha en som är smidig och fungerar till allt. Använder man den mer sällan så kanske väldigt hög kvalité inte är lika prioriterat och kanske man då även lagar speciella rätter när pannan väl används så att det är en specifik typ av panna man önskar.

Vilken spis har du?

En vanlig spis med plattor, induktionshäll eller gasol. Detta påverkar vilken stekpanna som fungerar bra och vad man alltså bör välja. Kanske du till och med önskar använda pannan utomhus över öppen eld.

Använder en stekpanna över öppen eld

Den vanliga spisen fungerar egentligen för alla typer av pannor och detta beror på stor del på att värmen kommer succesivt till skillnad från induktionshäll och gasol där värmen kan komma snabbt och direkt.

Stekpannor i t.ex. gjutjärn och kolstål bör värmas upp långsamt för att materialet i pannorna ska ”hinna med” och värmas upp jämnt. Om de värms upp för snabbt finns en risk för att de slår sig och därmed blir skeva och då egentligen helt förlorar sin funktion som stekpanna. En plan botten som ligger an med hela sin yta mot plattan är väldigt viktig för värmefördelningen samt stek- och slutresultatet av rätten man lagar.

Har du induktionshäll eller gasol så kan det vara bra att starta på en lägre värme för att ”förbereda” stekpannan och därefter höja upp värmen till önskad nivå.

Önskar du använda din stekpanna i en ugn?

För att använda pannan i ugnen så krävs att hela pannan tål värme, handtaget behöver alltså även det vara i ett värmetåligt material. Viktigt att tänka på!

Vissa stekpannor har handtag i material som inte tål värme, t.ex. trä eller plast. Detta för att de ska vara bekväma och inte varma när man använder pannan på spisen.

Önskar du använda din stekpanna i ugnen så är det därmed viktig att försäkra sig om att hela pannan tål värme.

Hur mycket plats har du till förvaring?

Stekpannor finns i en rad olika storlekar. Här får man tänka till både vad gäller användningsområde samt vad man har för plats i sitt kök.

Vad är du van vid sedan tidigare?

Brukar du använda en liten nätt panna? En stor med höga kanter? Endast använt gjutjärnspanna tidigare? Det är första stekpannan du köper?

Applicera den kunskap du har sedan tidigare samt läs ny information för att få en helhet att göra bästa valet för just dig!

Vad har du för budget inför ett köp av en stekpanna?

Pengar, här är det tyvärr ganska ofta så att en dyrare stekpanna har bättre kvalité, håller längre och ger ett finare resultat.

Med detta sagt så behöver man absolut inte köpa dyraste pannan i butiken. Det finns ett stort spann mellan dåliga och professionella.

Har man en begränsad budget så får man även här ta hjälp av svaret på frågan: Vad lagar jag för mat och hur använder jag min stekpannan?

En kock steker fisk i en stekpanna

Tyngd

Att en panna är tung kan i butiken vara mindre viktigt, man känner på den och tycker det är ok. Men lagar man mycket mat så har det stor betydelse, att en gjutjärnspanna väger omkring tre kilo är inte ovanligt och det är faktiskt en hel del att lyfta runt på i köket om man lagar mycket mat.

Tyngden ger oftast en väldigt positiv effekt för värmefördelningen då pannan värms upp jämnt och dessutom håller värmen fint. Men som sagt, svårhanterlig och tung i längden.

En eller flera stekpannor

Vi har valt att ha flera stekpannor för att kunna välja panna efter vad vi önskar laga för mat.

Provat en hel del olika modeller och varianter men efter hand kommit fram till vad som passar oss bäst. Det har i nuläget landat i tre olika sorters stekpannor.

Kolstål

Vår kolstålspanna är av märket de Buyer. En kanske något dyrare modell men å andra sidan så håller dessa fantastiskt länge om man sköter om dem.

Pannan är vackert silverfärgad när man köper den, efter instekning och användande är den mer svart spräcklig… Och detta är precis som det ska vara! Då vet man att den fungerar som bäst.

Med andra ord, denna typen av pannor ska stekas in enligt medföljande instruktioner innan de används. Detta görs för att uppnå ett riktigt fint köksverktyg som ger bra stekresultat.

En kolstålpanna får INTE diskas med diskmedel och bör inte ligga i vatten någon längre stund (då rostar den). Om man skulle använda diskmedel fräter det bort beläggningen som man önskar ha i pannan. Skulle du av ”misstag” råka diska den med diskmedel så behöver man göra om instekningsrutinen.

Din kolstålspanna sak enbart diskas i riktigt varmt vatten och direkt efter det torkas av med t.ex. en trasa eller ett hushållspapper.

Rätt använd kommer denna stekpanna fungera fantastiskt i köket och vara en trogen vän under många år!

Gjutjärn

Liksom kolstålspannan så behöver även en gjutjärnspanna stekas in enligt medföljande instruktioner.

Funktionen och användningsområdet är relativt lik en kolstålspanna. Men använder man kokosolja att steka med så bör man INTE använda en gjutjärnspanna då det i längden kan förstöra beläggningen.

En gjutjärnspanna är ett köksredskap som bara blir bättre och bättre med åren, ju mer du använder den desto bättre blir den. Det är inte ovanligt att pannan gjutjärn ärvs i generationer! Här pratar vi alltså om en investering som betalar sig (om man vårdar den rätt).

Man ska inte heller diska en gjutjärnspanna med diskmedel då beläggningen och instekningen förstörs.

GreenPan

Den är lätt, den har en beläggning som inte kräver något, eller enbart lite fett, vid användning och den passar till mycket.

En stor fördel med GreenPan i förhållande till andra stekpannor med ”non stick material” är att de har ett förhållandevis miljövänligt material som inte ska avge några gifter i maten. Detta är såklart väldigt viktig och något man bör tänka på om man funderar på att köpa en panna med ”non stick material”.

GreenPan är stekpannan som gör alla de där enkla jobben med bravur.

Du kan, och bör, diska den med diskmedel. Men man får absolut inte använda hårda och vassa föremål i pannan, så som verktyg av metall. Helst bör man enbart använda sig av träredskap.

En GreenPan är med andra ord betydligt ömtåligare än både en kolstålspanna och en gjutjärnspanna. Men å andra sidan kanske enklare och snabbare att använda.

Avslutande ord

Använd dig av guiden för att köpa din stekpanna och få bästa möjliga för just dig. Tänk på hur du lagar mat i ditt kök och gör en investering som speglar detta.

Gör kanske en liten lista med för och nackdelar samt hur de olika passar in i din vardag. Gå ut i handeln och känn på pannorna, hur mycket väger de egentligen, hur ligger de i handen, ser det ut att passa in i mitt hem.

Att trivas i köket med sina köksredskap är så viktigt och gör att man lagar både godare och bättre mat enklare!

Magnus & Jenny

20 okt 2019

Falsk ostkaka

Ostkaka är en gammal klassiker när det kommer till efterrätter eller när man vill ha något gott till kaffet, och vi älskar det! Men kan man göra ostkaka utan mejerier?

Ett recept får liv

När vi var på besök hos fina vänner härom sistens, med det fina efternamnet Drott, blev vi bjudna på Falsk ostkaka. Basen var squash tillsammans med mandel, sååå gott!

Receptet hade de i sin tur fått från vänner som de sedan omarbetat för att göra Paleo. Deras vänner hade i sin tur hittat det och så vidare… För visst är det så med de flesta recept att man tar de till sig och ändrar kanske lite för att få det att passa sina egna smaker och efter vilka råvaror man har att tillgå, och ja, vi har anpassat det lite också…

Så svaret på frågan om det går att göra ostkaka utan mejerier är ja! Eller ja, en variant som passar perfekt för alla oss som vill utesluta spannmål och mejerier i vår kost men ändå njuta av de goda smakerna av ostkaka.

Baka Paleo

Att baka utan spannmål, mejerier och vitt socker är inte svårt men det kan vara ovant i början innan man vant sig vid eventuellt nya råvaror.

I vår bakbok Nyttigare gott hjälper vi dig som vill baka Paleo med konkreta tips, idéer och härliga recept på hur du bakar just, Nyttigare gott. För det handlar ju om just det, att ibland kunna njuta lite nyttigare när man vill ha något gott till kaffet eller när det bjuds till kalas.

I vår bakbok Nyttigare gott hittar du recept på allt från bröd, kex, kakor till pajer, tårtor och smarriga tillbehör.

Köpknapp för boken Nyttigare Gott

Recept på Falsk ostkaka

Receptet på Falsk ostkaka ála Drott hittar du i vår receptbank Paleoskafferiet. Så baka, sätt på kaffet och njut av Falsk ostkaka, servera tillsammans med snabb bärsylt, vispad kokosgrädde och njut!

Här hittar du receptet på Falsk ostkaka ála Drott.

Falsk ostkaka framdukad och kaffe som hälls upp i kopp

Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus paleo bakglädje hälsosamt Sverige laktosfritt glutenfritt sockerfritt paleoblogg fredagsmys godis nyttigt gofika fika 

16 okt 2019
Mandelsmör i en liten skål

Mandelsmör

Hur många älskar mandelsmör? Upp med en hand! Vi tycker det är helt magiskt gott och njutbart.

Det är dessutom helt naturligt och består vanligen enbart av just mandlar. Vi tillsätter dock gärna lite havssalt, blir ännu godare.

En nypa havssaltet lyfter smaken på smöret ännu mer och plockar fram mandelns naturliga aromer, vilket vi uppskattar mycket.

Inlägget innehåller annonslänkar.

Är du ivrig och sugen på att köpa mandelsmör direkt så finns ett par riktigt fina varianter att köpa:
 

  1. Vitaprana mandelsmör – Bäst, både ekologiskt och raw borgar för toppkvalité!
  2. Monki mandelpasta – Billigare, ekologisk och lite grövre textur vilket ger en god upplevelse!

Man köper eller gör enkelt själv sitt mandelsmör. Naturligt, supergott och enkelt. Detta är ett smör som passar till mycket, både i maträtter och efterrätter eller precis som det är!

Artikeln innehåller:

  1. Vad är mandelsmör?
  2. Energiinnehåll och näringsvärde
  3. Antinutrienter
  4. Såhär använder du ditt mandelsmör
  5. Köp mandelsmör här!
  6. Gör eget mandelsmör
  7. Avslutande ord

Vad är mandelsmör?

Mandelsmör är enbart mandlar som mixas eller mals och då separerar oljan från mandeln vilket gör att det bildas en massa. Det kan även kallas för mandelpasta.

Allt är med andra ord en helt naturlig process där man inte på något sätt förstör eller manipulerar råvaran. Alla näringsämnen som finns i mandeln finns alltså även i smöret.

Då riktigt mandelsmör är en helt naturlig produkt utan tillsatser så kan man behöva röra runt i smöret när man öppnar burken. Detta för att oljan gärna separerar och lägger sig på toppen.

Energiinnehåll och näringsvärde

Mandlar är näringstäta och har en hög andel fett samt protein. Siffrorna som redovisas här nedan är ungefärliga då de kan variera på grund av var mandlarna vuxit.

Energiinnehållet är fördelat på mellan 50-60% fett, 20-30% protein och 5-10% kolhydrater. Samt att mandlar är fiberrika med omkring 10% fiber.

När det gäller näringsvärde så är det speciellt vitamin-E som sticker ut, detta är en vitamin som det finns rikligt av i mandlar. Men även flera av vitamin-B ligger bra till och speciellt då B2 och B3.

Tittar man på mineraler så är Magnesium och Fosfor mycket bra representerad, därefter kommer Järn, Kalium, Kalcium och Zink.

Mandeln är med andra ord en väldigt fin källa till många näringsämnen.

Antinutrienter

Alla nötter innehåller mer eller mindre antinutrienter som t.ex. fytinsyra och lektiner. Antinutrienter är, precis som namnet antyder, motsatsen till näring.

Antinutrienter finns i nöten för att artens fortlevnad är beroende av nöten. Detta är ju fröet som ska skapa ett nytt mandelträd.

Antinutrienterna är alltså en skyddsmekanism för nötter och något som ska förhindra att nötterna tappar sin näring innan de hamnar på en fin plats för att gro.

Antinutrienter finns förutom i nötter bland annat även i fröer, spannmål och baljväxter.

Det innebär, enkelt förklarat, att antinutrienter hindrar kroppen från att ta upp mineraler som finns i råvaran. Men är det då helt meningslöst att äta t.ex. mandel? Nej, inte alls! Man kan väldigt enkelt få bort merparten av antinutrienter genom en blötläggning.

Läs mer om att blötlägga nötter i vår artikel Blötlägga nötter och fröer där vi har en guide och beskriver mer ingående hur man går tillväga vid en blötläggning av just nötter och även fröer.

Såhär använder du ditt mandelsmör

Nu till det riktigt roliga och goda! Mandelsmör går att använda i så många recept men det går självklart även att äta precis som det är. Riktigt njutbart och näringsrikt!

Ett fint tips som är väldigt enkelt är att skära upp frukt och dippa i smöret, otroligt gott och toppen till fredagsmys.

Här kommer några jättegoda recept som alla på olika sätt innehåller mandelsmör. Håll till godo:

Kycklinggryta med mango och mandelsmör

Bananglass med mandelsmör och hackad mandel

Efterrättspizza

Kaffesmoothie

Mandelsmör på en sked

Köp mandelsmör här!

Du köper enkelt och bekvämt ditt mandelsmör genom webbutiken Bodystore, de har några olika varianter och vi rekommenderar (självklart) att man köper ett som är utan tillsatser och ekologisk.

Två sorter som vi anser vara riktigt fina är Vitaprana Mandelsmör som är både ekologisk och raw samt Monki Mandelpasta som också är ekologisk.

Vitaprana innehåller enbart mandel medans Monki innehåller mandel och havssalt, Monki har även rostat sin mandel innan de görs till smör vilket ger en lite djupare smak.

Båda varianterna är mycket goda och det är helt enkelt en smaksak vilket man föredrar.

Gör eget mandelsmör

Det går faktiskt superenkelt att göra eget mandelsmör. Det man behöver, förutom det uppenbara, själva mandlarna, är en lite kraftigare mixer samt en portion av tålamod (det tar lite tid när man mixar mandlarna).

Detta är alltså allt du behöver, lätt som en plätt med andra ord!

Recept och beskrivning på hur du gör ditt eget smör hittar du i Paleoskafferiet. Här är det utförligt och tydligt beskrivet. Direktlänk till receptet här.

Hållbarhet

Man bör förvara sitt mandelsmör mörkt, torrt och svalt för bästa hållbarhet. Om man gör detta så kan hållbarheten bli väldigt lång.

En ganska vanlig rekommendation är att förbruka smöret inom två månader.

Avslutande ord

Mandelsmör är riktigt gott och går att använda i många recept, du har lite tips i denna artikel här ovan men använd fantasin och testa dig fram till din favorit!

Njut av nyttigt och gott mandelsmör.

Magnus & Jenny

8 okt 2019
lammköttbullar på tallrik tillsammans med en kvist rosmarin

Lammköttbullar

Har du lagat Lammköttbullar någon gång?

Köttbullar är något som många älskar från barnsben och är en favorit som vi oftast har med oss hela livet. En rätt fylld med kärlek och trygghet.

Lammkött

Den senaste tiden har vi haft tillgång till härliga detaljer från lamm. Vi har njutit av allt från lammstek, lammgryta, lammkotlett till just ljuvliga lammköttbullar.

Nu vill vi dela med oss av hur vi lagar våra Lammköttbullar, vilka kryddor vi använder, hur vi steker dem och vad vi serverar till men först lite tankar kring valet av färs.

Valet av färs

För oss är valet av vilken färs vi använder viktig, oavsett om det gäller nöt-, fläsk-, lamm- eller kycklingfärs. Vi använder alltid svensk, ekologisk och gärna lokalproducerad färs. Om den dessutom är från gräsbetande djur som endast är uppfödda på gräs och örter är det toppen.

Vi vet att denna färs oftast är dyrare än kanske annan färs men för oss är det viktigt att prioritera hälsa, miljö, natur och lokala producenter där vi kan och har möjlighet.

Smaksättning lammköttbullar

Klassiska val av smaksättning till lamm är vitlök och rosmarin, så varför krångla till det, dessa härliga kryddor får även smaksätta våra lammköttbullar. Det ger en härlig smak som passar perfekt och dessutom doftar det ljuvlig i köket.

Närbild på vitlök och rosmarin

Hur du får dina lammköttbullar saftiga

Tycker du att dina lammköttbullar blir torra? Ett knep är ju givetvis att inte översteka dem men vi har också ett litet knep som fungerar perfekt för att få saftigt goda köttbullar.

När du rullat dina köttbullar och det är dax att steka så sätt plattan på lite högre än medelvärme. Lägg i en stor klick med fett, vi använder ghee.

Lägg ner köttbullarna och vänd dem sedan, ganska omgående med hjälp av en sked. Vänd dem sedan några gånger, under en inte allt för lång tidsperiod, med hjälp av skeden tills köttbullarna fått lite stekyta runt om.

Nu kommer knepet som vi tycker håller köttbullarna saftiga. Vi sätter ett lock över stekpannan och för stekpannan fram och tillbaka då och då, så att köttbullarna rullar i pannan. Stek tills de börjar få fin färg.

Goda tillbehör till lammköttbullar

Nu är det dax att servera och njuta av dina härliga Lammköttbullar. Rotfrukter över lag smakar gott att äta tillsammans med lamm och att ugnsrosta rotfrukter är ju en klassiker. Hummus gjord på sötpotatis och morot smakar också ljuvligt. Om du vill servera en god sås till köttbullarna är vår Tzatzikimajo ett gott alternativ.

goda lammköttbullar på fat

Recept

Så laga nu och njut av goda Lammköttbullar till middag. Receptet hittar du i vår digitala receptbank Paleoskafferiet. Här hittar du receptet på våra Lammköttbullar.

Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus

11 sep 2019

Frisk. Lugn. Utvilad. Stark.

Vill du vara frisk, lugn, utvilad och stark? Vi vill det gärna och Benny Ottosson som skrivit boken med titeln FRISK. LUGN. UTVILAD. STARK. vill det absolut! Han vill även att just du ska känna detta så han har skrivit denna ”handbok” för dig som har samma längtan.

Inlägget innehåller köplänkar till Adlibris och Bokus.

Den fullständiga titeln är: FRISK. LUGN. UTVILAD. STARK. HELA LIVET. Bara där är vi nyfikna och vill läsa mer! Vill du också ha boken så köper du den snabbt, enkelt och bekvämt hos Adlibris .

Benny driver även bloggen www.feelgoodhavefun.nu.

Små vardagliga förändringar

Benny har samma övertygelse som oss, att det är de små vardagliga förändringarna i din livsstil som med tid ger de stora hälsovinsterna. Hans lilla slogan är FEEL GOOD, HAVE FUN och detta känner man både i texten och i utformningen av boken.

Boken ger tips och konkreta exempel på olika områden som man kan förändra för att få ett friskare åldrande.

Små nyckelförändringar kan ge mer energi i vardagen, en lugnare sinnesstämning och en friskare och mer funktionell kropp.

4 pelare

Stress, kost, rörelse och sömn. Minska stressen, ät bättre, rör på dig och sov gott – så kan man sammanfatta de fyra pelarna som utgör grunden till att bli frisk, lugn, utvilad och stark hela livet.

knapp för att köpa boken frisk. lugn. utvilad. strak.

Det är här det intressanta börjar, nu går Benny igenom de olika pelarna till livsstilsförbättringarna, och bryta ner dem mer i detalj. Vi får en grundlig genomgång och, som texten på framsidan så väl beskriver, 20 enkla tips för en god hälsa.

Något som är återkommande är enkelheten och det avskalade. Detta gillar vi skarpt.

Det kan vara tufft att ändra invanda rutiner och vanor, och det är påfrestande att gå ur sin komfortzon. Men med författarens guidning kring de fyra pelarna känns många saker helt plötsligt lättare.

Diagram och faktarutor som förtydligar och tar fram viktiga faktorer. De personliga och fina bilderna lyfter innehållet och ger extra liv till texten.

Inflammationer, inflammationer och inflammationer

Ett ord för grunden till i stort sätt all problematik som kan ”drabba” oss människor – inflammationer!

Kroppen har väl uppbyggda försvar mot inflammationer då en inflammation i sig inte är konstig och något som vi människor genom historien alltid råkat ut för. Men…

Problemet idag är att vi fallerar på de fyra pelarna. Vi har en kontinuerlig stress i vår vardag, vi äter över lag en kost som bryter ner våra kroppar, vi rör på oss alldeles för lite (våra kroppar är gjorda för rörelse) och sömnen påverkas negativt av alla föregående.

Detta ger låggradiga inflammationer som påverkar kroppen negativt inom alla områden och sannolikt även ligger bakom vår tids växande ”västerländska vällevnadssjukdomar”.

Självklart skriver Benny en hel del om detta på ett bra sätt.

Frisk. Lugn. Utvilad. Stark.

Så till det mycket positiva! Kroppen är fantastisk och med rätt förutsättningar kan man oavsett ålder, träningsstatus och vikt göra förändringar som leder till hälsovinster.

Benny skriver lättförståeligt, förklarande och tydligt i sin bok vilket gör att man enkelt kan ta till sig informationen och faktiskt aktivt börja följa exemplen.

I boken får du verktyg till att förändra din livsstil, ibland kan det låta självklart och väldigt enkelt men det är oftast detta man behöver se – att det inte är världsomvälvande åtgärder som behövs för att uppnå en bättre hälsa.

Vi kan varmt rekommendera Benny Ottosson´s bok FRISK. LUGN. UTVILAD. STARK. HELA LIVET. Den kan göra skillnad i ditt liv.

Köp boken

Med enkelheten som genomgående tema i boken tycker vi att det är lika bra att fortsätta på samma spår. Beställ boken superenkelt här:

Köp boken FRISK. LUGN. UTVILAD. STARK. HELA LIVET via Adlibris .

Köp boken FRISK. LUGN. UTVILAD. STARK. HELA LIVET via Bokus .

Vi avslutar i Benny´s anda – FEEL GOOD, HAVE FUN!

Magnus & Jenny

Baka Basvara Benbuljong Bokrecension Digital Nomad Dryck efterrätt Fasta Föreläsning Glass Glutenfri Gästinlägg Hälsa IBS Jul kakor Kokbok Kost Kostrådgivning Kosttillskott LCHF Lek långkok Marinad Mat Nyhetsbrev Paleo Paleo 30 dagar Paleohelg Paleokokbok Paleolivsstil Paleoskafferiet påsk Ren & Naturlig Mat Springa Tips Träning Vegetariskt Vila lite Viltkött Vår kokbok Whole30 Yoga YouTube Ätbara insekter