7 Maj 2017
FullSizeRender

Tomatpaj med pesto

Att bjuda på en god matpaj är aldrig fel när man har vänner på besök eller när man är sugen på något extra och denna Tomatpaj är inget undantag. Tillsammans med en stor och härlig sallad har man en fantastisk måltid.

Festligt med paj

En paj tycker vi känns lite extra festligt och kanske är det just för att en god paj sedan barnsben har varit förknippat med festliga tillfällen. Idag så är det inte riktigt på samma sätt utan vi njuter mer än gärna av en god paj när som helst i veckan. Det är gott, är enkelt och går snabbt att göra.

Men visst är det smidigt att laga en eller flera goda matpajer när man ska bjuda många. En god paj är också perfekt att ta med sig ut i det gröna när man ska på utflykt eller picknick. Dessutom så fungerar de flesta pajer att äta lika bra kalla som varma, det är ju toppen och väldigt smidigt vid många tillfällen.

I vår receptbank Paleoskafferiet hittar du recept på många goda pajer och nu får de även sällskap av denna Tomatpaj med pesto. En vegetarisk god paj som passar att servera precis som den är tillsammans med en sallad, på buffébordet eller som ett gott tillbehör till fisken, kycklingen eller köttet. Bara att njuta!

Pesto

Peston som vi använder i receptet är gjord på kirskål som är perfekt att plocka och använda till pesto, i sin sallad eller smoothie men det går givetvis även att använda bladspenat, basilika, ramslök, morotsblast eller vad man önskar att göra sin pesto på.

Låt dig väl smaka av denna härliga paj!

För recept och hur du går till väga titta in i Paleoskaffferiet. länk till vår Tomatpaj med pesto hittar du här.

Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus Paleo paleorecept sverige paleosverige paleotips paleomat paleopaj mat matblogg paleoblogg matinspiration