Pesto på morotsblast

Tillbaka

Paleo är ju så härligt, man lär nytt hela tiden! Att leva en Paleolivsstil handlar även om en hållbar utveckling och att ta tillvara på vad naturen ger.
 
Man brukar säga ”From nose to tail”, alltså att man tar tillvara på allt när man lagar mat – från näsan till svansen på djur. Vi gjorde en ”Från rot till blast” härom dagen och det var alldeles underbart. Skördade lite morötter från vårt land för att ha till salladen och blasten ser helt fantastiskt fin och god ut, vi har tidigare hört att man kan äta blasten från de flesta rotfrukterna så kollade upp morotsblast och javisst går det.
 
Smakar lite morot men med en kryddigare smak, härligt. Några blastsorter man absolut ska undvika är potatis, aubergine och tomat då de innehåller Solanin – detta är ett gift som fungerar som ett försvarssystem för växten.
 
Blasten går att ha i sallader, i en smoothie, som ätbar dekoration och i olika maträtter. Vi gjorde en spännande Pesto med morotsblast, så gott!
 
För recept och hur man går tillväga titta in i Paleoskafferiet. Länk till Pesto på morotsblast hittar du här.
 
Paleo så gott och så enkelt!
Jenny & Magnus